Jag gillar fortfarande inte göteborg.

När jag är sjutton år åker jag och min allrabästaste bästis till göteborg. Jag har en kusin som bor där i en svindyr studentetta som hon, som är på annan ort över sommaren, lånar ut till alla släktingar som vill ha. Jag kommer ihåg att morsan kör oss till jönköping hem till mormor och att vi går upp på andra våningen i huset där min morbror och hans fru bor. Det är på morgonen, det kan vara en lördag, och de sitter hasiga och slafsiga i sitt sextiotalsvardagsrum och tittar på teven. Vi får nycklen av dem, och sen beger vi oss på något alldeles magiskt sätt (för mitt minne är ganska dåligt) till göteborg.
Tjo-ho Göteborg! Och vi ska ha det så jävla bra! Så jävla kul ska vi ha det! Ja, GÖteborg! Göteborg by summer! Räkmacka och flumriden och gôtt-gôtt göteborgskul ska vi ha det! Och göteborgarna som är så trevliga! Det vet ju alla. Goa gubbar och avenyn och GötEBOrg!


Min kusin är på något sätt kristen. Hon har en smal säng och kristusbilder upptejpade på väggarna. På kristusbilderna står det små texter med jesuspropaganda på. Mallewall och jag är ungefär lika kristna. Vi tycker det är jävligt läskigt. Eventuellt plockar vi ner några och gömmer bort dem. De finns typ överallt. Ligger på bord och så. Kusinens teve är helt seg. Man måste starta den en halvtimme innan man ska titta. Innan dess får man sitta nära nära och glo in i rutan medans konturerna sakta växer fram ur mörkret.


Vi är fattiga som fan när vi är i göteborg. Vi har typ med oss någon sorts mat på burk. Men pengarna tar ändå slut. Sista dagen går vi och delar på en pizza, för den kostar bara 35 spänn på andra sidan gatan. Det är en pyttepizza. Vi går hungriga dit och går hungriga hem. Hungriga åker vi från göteborg.
Och så är de så jävla otrevliga i göteborg! Vi är sjutton år och ändå rätt så hyggliga. Men jävlar vad otrevliga de är i göteborg! Snorkiga och sura och jävla. På sin hemska dialekt snäser de av oss. Vi gapar mesta delen. Vi som skulle ha det så bra i göteborg. Det som skulle vara så jäävla trevligt. Det är det ju inte alls. Folk är jävligt otrevliga i göteborg.


Alla som vi försöker socialisera med. Typ en däng i huvet får man. Ja, det är för jävligt.
Det roliga är när vi åker i flumriden på kvällen och får stå och torka oss under de här handtorkarna som sprutar värme och bajsbaciller på en inne på offentlighetstoaletterna. Och när min kristna kusin inte verkar ha någon vinöppnare så vi som är sjutton år och tänkt dricka oss plakata genom att dela en flarr med vin får gå ut och över stora vägen och köpa en korkskruv på affären. Eventuellt har hon låst in den i garderoben, för garderoben är låst. Antagligen har hon låst in den där, med sitt miniatyr-altare.


Jag har inte haft något gott att säga om göteborg sedan dess. Jag kan vara ganska långsint och småsur av mig. I februari 2007 beslutar jag mig för att åka till göteborg igen. Då har det gått rara åtta år sedan jag senast var där. Så jag säger till mmö "Vi drar till göteborg!" och visst har jag varit där någon gång mitt emellan, som i somras när vi firade min brors 10000-dagarskalas, men ändå. Nu är det fan dags att bryta fördomarna. Det var den här helgen. För jag är f-ö-r-u-t-s-e-e-n-d-e.


Ganska openminded är jag ändå när jag kommer dit. Men idag nu på kvällen gillar jag fortfarande inte göteborg. Det finns liksom inget där. Hela helgen när vi är där blåser det som satan. Jag fryser och skakar kanske en hel helg. Det blåser så att jag håller på att börja gråta och gråter gör jag också när mitt hår blåst av och jag hållt på att bli mosad mellan två jävla spårvagns för att jag gick ut mitt i vägen, för det får man ju göra, och när jag gått till fel bibliotek på fel sida om stan och när gubben fattat fel och fått mig att promenera i kilometervis i vinterstormen upp till jävla stadsbibblan på jävla avenyn och det var ju fan inte dit jag skulle. Jag, liksom kommer på en sidgata och ser liksom den här vattenkillen som står och posar med nakenstjärten och kopplar direkt liksom och tänker "Oh no".
Kryper ihop bredvid lilla muren som finns vid korsvägen och snorgråter när brorssan ringer och frågar hur läget är och allt är fel och det blåser och det blåser och jag är så kall. Jag vill raka av mig allt håret så att det inte ska dra så mycket i det. Ja, ful blir man. På insidan.


Och okunniga är de. Om var göteborgs universitetsbibliotek ligger. Nu var det ju inte dit jag skulle ändå, visade det sig, men ändå. De vet inte. Kanske fyra eller fem personer frågar jag. Men en sekund tänker jag att jag ska bo i göteborg. När min bror har massa schyssta hänghak alldeles nära där han bor och när jag får mat och allt är bra och han kan plocka möbler hur lätt som helst direkt ur containern. Men det är bara en stund.


Göteborg är det nya linköping. Konstaterar jag. I min brors ritsal sitter en man som jag gått i parallellklass som och senare på väg mot spårvagnsstationen en vän till honom. Inne på kellys som är fantastiskt med Johnny (C) på väggen kommer en tjej och sätter sig bredvid. Alla är från linköping. Alla är åttitvåor. Inte min bror. Stockholm är fan inte det nya linköping, fast det borde vara det, här bor det inte en käft. För göteborg är det. Kanske har det varit så att jag vandrat gatorna upp och ner i hela linköping och funderat på att det varit så jävla tomt och inte en käft man känner igen. Kanske tusen rader har jag skrivit om ett linköping som inte längre är mitt men någon annans. Och någonstans har jag väl någon gång känt att det hade varit schysst med ett ansikte som är vänligt och som man känner igen och som man kan säga "Hej" och "Hur är läget?" och "Vad gör du nu för tiden?" till och inte bry sig riktigt och tänka "Now, do me, do me!" och bara halvsnorkigt svara att minsann bor på östermalm i stockholm och snart är färsksnygg journalist. Men nu vet jag, var de har dragit, hela staden. De bor i göteborg. Och i göteborg vill inte jag bo.


I love you too.

"Jo, hörrödu" säger jag till killen som sitter på andra sidan köksbordet. "Hade du blivit svartsjuk om din flickvän hade gått med i ett community och skrivit jättelånga inlägg i gästboken till en annan kille?"

---
Hermoine T26 från Helsingborg i Skåne län, 23/1-07 kl 13:31

Halloj... Igår fick vi snö här uppe... ;o) Idag känns det som att den har varit här i flera veckor.. haha... Allt bra med dig? Här är det lugnt å skönt. Har varit ledig i en vecka... Skola imorgon igen. Tillbaka till allvaret! Drömmer om sommaren, festivaler å skoj. Har köpt biljett till Sweden Rock, lite tidigt, men då har man ju någe att se fram emot ;o) Ska du dit? Jag missade det förra året då jag å min sambo var å såg fotbolls VM... Men men, extra kul i år då!!! Hoppas du har det gott!!! Kramis på dig!
---

"Alltså inte bara små gästboksinlägg, utan riktigt jävla långa tjok med text?" fortsätter jag.

---
hellkent K32 från Malmö i Skåne län, 26/1-07 kl 14:26

Hejhej! Begriper inte varför vi får snö här nere i södern, hade räckt att det snöade uppe i fjällen så man kan åka skidor en vecka..
Sweden Rock är en självklarhet! har dock inte köpt biljett än, väntar någon månad till.
Hoppas du har det bra och får en trevlig helg!
Kram på dig!
---

"Ja, jo, det hade jag nog blivit" säger han.

---
Hermoine T26 från Helsingborg i Skåne län, 31/1-07 kl 17:56

Haha... Nä, snö är överskattat. En vecka är OK, sen får det vara nog ;o) Jag sitter här å letar efter fakta om siamesiska tvillingar i Sverige.... Vad har jag lärt mig idag? Jo, det finns INGA i Sverige! Haha... Det blir ett väldigt KORT arbete då! ;o) Idag har jag även bokat campingplats till SRF. Ute i GOOOOOD tid. Hehe! Nu ska jag dumpa mitt obefintliga arbete, äta pizza å glo lite på TV?n. Hur är det med dig då? Ingen utflykt på G? Ha det gott!! Kramisen på dig!
---

"För det var ju precis det som jag upptäckte idag" säger jag. "Med Mmö alltså."

---
hellkent K32 från Malmö i Skåne län, 2/2-07 kl 12:15

Det blir faktiskt en utflykt i helgen, ska till Linköping på 25-årsfest.
Både biljett och campingplats fixad jag är imponerad!! Själv har jag inte fixat nått än så länge, men det kommer.Campingplats brukar lösa sig på plats, vi bor alltid på samma ställe och ser till att vara där tidigt, förra året blev det Tis-Sön för oss..
Trevlig helg och kram på dig!!
---

"Att han skickar gästboksinlägg till en annan tjej?" säger han.

---
Hermoine T26 från Helsingborg i Skåne län, 5/2-07 kl 20:51

Jag är lite av ett planerings-freak så jag trivs bra med att fixa små detaljer ett halvår i förväg ;o) Vi lär nog åka tisdag-kväll eller tidigt på ons-morgon... Beror ju på alla andra.... (Jag får tyvärr inte bestämma allt, haha). Vi har ialf köpt 4-dagars biljetter ;o) Åhhh, jag längtar, haha... Det ska bli kuuul ju!!

På lördag ska vi ha surprise-30års-party för vår kompis... Skoj skoj! Hoppas du hade kul i Linköping!! Nu ska jag snart titta på CSI (är även ett TV-freak)!!
Ha det super!!! Kramis kramis!!
---

"Jaa, men det är inte bara inlägg, alltså det är långa jävla haranger" säger jag.

---
hellkent K32 från Malmö i Skåne län, 6/2-07 kl 15:56

Hej! Det är inte fel att ha planerat lite förväg inför SRF men vi är så dåliga på det.. Det kommer att bli en riktig höjdare(i år igen..), min festivalmössa är återfunnen!
Linköping var roligt, lite fest på kvällen, blev lagom full och allt var frid och fröjd.

Min favorit på tv för närvarande är Scrubs, är nog också lite tv-freak fast jag ser mest komediserier och galna dokumentärer på "femman".
Hoppas er surprise-fest blir lyckad!
KRAM!
---

"Alltså, alla man frågar," säger han "alla mina kompisar som jag har frågat, både killar och tjejer är ju lite svartsjuka."

---
Hermoine T26 från Helsingborg i Skåne län, 26/2-07 kl 22:11

Halloj!! Läget med dig då?? Mina fina planer inför SRF har redan spruckigt... Mina kompisar har bestämt att de ska gifta sig den 6/6 (de ska för övrigt med på SRF, haha)... Så nu har jag gett upp min planering... Vem vet vad mer som kommer att hända innan Juni ;o)
Igår köpte/bokade jag å killen vår lilla drömresa till Tobago!! I mars.... 2008.... Puuuuhhh... Långt kvar ju, haha. Men det ska bli sååååå kul!!

Åh, jag gillar scrubs... Kul kul ;o) Fast jag tittar på det mesta, älskar serier... Nja, allt utom de som går på TV4, bläää.

Hoppas du har det gott å att du klarat dig igenom snökaoset!! ;o)
Kramis kramis kramis!!!
---

"Men jag är inte svartsjuk" säger jag.

---
hellkent K32 från Malmö i Skåne län, 28/2-07 kl 17:14

Vilka taskiga kompisar du har som stör din planering, hihi...
jag har faktiskt köpt biljett nu!!
Inte illa att åka till Tobago! Det blir nog en höjdare!
Har själv börjat kolla flybiljettpriser, jag och flickvännen ska åka till Kalifornien och hälsa på släkt när hon pluggat klart nästa år.
Av någon konstig anledning så går alla bra komediserier vid elva-tiden på kvällen, är lite svårt att titta på mer än en samtidigt...
Ha en trevlig helg(själv ska jag till Stockholm o det e ju skoj!)
Kramkram
---

"Eller jag vill inte vara svartsjuk, eller jag är väl kanske lite men det är mer på nåt humoristisk plan" säger jag.

---
Hermoine T26 från Helsingborg i Skåne län, 10/3-07 kl 15:43

Åh, Kalfornien låter ju najs ;o) Varmt å skönt! Fast det ska ju tydligen bli super varm här hemma i helgen å början av nästa vecka... Whiiii!!!! Ikväll är det schlager final!!! Ja, det är inte riktigt rock, men mitt lilla hjärta bultar lite för det ialf!! Så, alla kompisarna är på väg, ska sticka till affären å köpa nått att snaska på å nått att blanda min dricka med ;o) Fast jag får nog snabba på för jag har inte ens kommit in i duschen än.... Har iof städat hela lägenheten å så.... Ska du hitta på någe kul i helgen då... Eller blir det smyg tittande på schlagern ikväll??? Nu ska jag gå å joina badankan! Ha det gott!!! Stor Kram!!
---

"Men egentligen så är jag inte det" säger jag.

---
hellkent K32 från Malmö i Skåne län, 10/3-07 kl 19:05

Haha, nä att kalla schlagerfinalen för rock är väl som att svära i kyrkan...fast jag får nog erkänna att jag smytittar lite på det.. Fast jag tycker alltid att alla låtar är dåliga...
Det blir en lugn hemmakväll för mig eftersom jag ska upp tidigt imorgon och åka till fjällen(Tandådalen), ska bli härligt!
Hoppas ni får en trevlig schlagerkväll, jag lovar att smytitta lite!
KRAM
---

"Men sen idag när jag kom på det här, jag hade lust att smälla datorn i golvet. Jag började skriva nåt långt jävla mail till honom som handlade om att jag hoppades att han fick skadeståndsersättning eftersom hans fingrar måste vara så såriga och trasiga efter allt gästboksskrivande" säger jag.

---
Hermoine T26 från Helsingborg i Skåne län, 14/3-07 kl 17:48

Nämen.... Fjällen ;o) Kul kul!!! Bryt inga ben bara!! Jag är avundsjuk.... Det hade varit härlig! Hoppas du har det underbart! Fast här hemma är det ju riktigt härligt oxå, lite sol och vår. Man får hoppas att det håller i sig, jag behöver lite sol och värme så jag vaknar upp ur mitt ide (björn... hehe) tillstånd. Jag tror minsann att du gillar schlager.... Du satt säkert där hemma i soffan och sjöng med i alla låtarna ;o) Erkänn nu.....!!! *smile*
Ikväll kommer "Men in trees" på 3:an. Har du sett den? Den är ganska rolig, t.o.m pojken min tyckte det. Fast den kanske är lite tjejig ;o) Kul ialf!! Ha det gott lilla du!! Kramis kramis!!
---

"Men vad är det för meddelanden då" säger han. "Vad skriver de" Är det nåt man kan läsa ut från mellan raderna?"

---
hellkent K32 från Malmö i Skåne län, 23/3-07 kl 21:36

Okej då jag erkänner, jag sjöng med i alla låtarna med sådan inlevelse att grannarna börjat banka i väggarna o hota med polisen om jag inte slutade...
Inga brutna ben däremot lyckades jag dra på mig en jätteförkylning så det blev dåligt med skidåkning sista dagarna, annars var det toppen!
ÄR väl skönt att bo i dom södra delarna av landet så man får uppleva våren före alla andra i det här landet,haha!!
har missat "men in trees" tyvärr, ska försöka kolla på det nästa vecka.
Ha det superbra!!

KRAM!
---

"Njae, näe absolut inte" säger jag. "Det är bara sån där allmän skit om att 'idag har jag varit på jobbet' yadda-yadda."

---
Hermoine T26 från Helsingborg i Skåne län, 30/3-07 kl 22:33

Hej hopp!!! Ja, här har det ju varit vår för fulla muggar nu i snast två veckor.... Vad jag vet så ska det hålla i sig även nästa vecka... NICE!! Själv har jag jobbat på fritids/förskola så då har man kunnat sitta ute hela dagen. Är t.o.m. lite brun i ansiktet ;o) Annars håller vår lägenhet på att bli renoverad, så i helgen bor vi hos mina föräldrar... Man känner sig nästan lite igen! Men det blir ju fint hemma hoppas jag så du får man stå ut! Hur är allt med dig då? Hittat på någe kul i veckan/helgen? Jag har suttit i sandlådan i en vecka medan barnen spelat kula. Det är säsong nu ju!! Hoppas du har det gott!! Kramis på dig!
---

"Men jag blir sur. Ändå" säger jag.

---
hellkent K32 från Malmö i Skåne län, 5/4-07 kl 13:52

Heej!
Nu är det påsk och man får ett par dagar extra ledigt, härligt!
Det blir full rulle hela helgen med vår traditionella fest på påskafton och gäster ifrån Linköping.
har varit kattvakt i veckan åt en kelig liten hankatt, inte utan att man blir sugen på att skaffa en egen igen..
Tur att man var snabb med att skaffa SRF-biljett, nu är dom slut och de flesta av mina kompisar är utan, men det brukar lösa sig ändå.
Ha en trvlig påsk!!!

KRAM!
---

"Jaha, jo, det förstår jag." säger han.

---
Hermoine T26 från Helsingborg i Skåne län, 10/4-07 kl 16:47

Tja... En liten kattbebis... Söööt!! Jag gillar iof hundar bättre med alla bebisar är söta ;o) Du får ta å skaffa dig en liten buse. Ja nu är påsken över å jag har blivit ett år äldre... Puuuh, börjar ju bli gammal!!
Ang. SFR biljetter... Jag har ett svagt minne av att mina kompiar köpte i Danmark förra året för de var slut i SV... Man kan ju alltid kolla ;o)
Nu börjar det bli riktigt fint här hemma... Har pysslat å fixat hela helgen. Ja, då vi inte var på släktmiddag så klart!! Nu har vi ny vägg-bokhylla å nya fina cd-skåp är beställda! Det är kul att fixa lite (nu när det börjar bli klart)!!
Annars ja... Jag å vännerna håller på att planera en möhippa åt vår andra kompis... Kul kul... Vi ska skicka skumma kidnappningsbrev till henne (sådana med utklippta bokstäver) å få henne till Helsingör å massa annat som ännu inte är helt planerat! Hihihi... Fast det är en månad kvar tills då. ;o)
Ha det gott! Kramis kramis på dig!!
---

Mottagare
hellkent K32 från Malmö i Skåne län
SArkasm.
Läst: Fredagen den 13:e april 2007 kl 17:21

Jävlar vikkken gästbok du har! Får du nån skadeståndsersättning för avskalad hud på fingertopparna nu när de blöder och möglar och blir infekterade å det jävligaste efter allt korrespondensskrivande? Har du fått nåt fett på sylen än då? Nåt tack ska man väl ha för besväret..

:P (Det där är en liten räckauttunganfigur..)

Det var inte därför som jag skrev. I love you. puss

Årets varmaste dag.

Jag tror att jag undviker eventuella ångest-länkade fredagen-den-trettonde-oturer genom att ligga lågt som en bäver hela fredagen den trettonde. Endast en (två) gånger vågar jag mig utanför dörren och när jag återkommer in igen genom dörren är allt ganska oförändrat. Förutom att klockan är mer. Eventuellt kan fredagen den trettonde ses som en otursdag för min pösande c-uppsats, som i övrigt inte alls pöser, utan mer än en liten slatt vatten och en småsmuligt mjölad botten i botten på en degbunke. Otursdag för den, eftersom den efter en hel arbets-8-timmarsdag alldeles omöjligt är överhuvudtaget inte en millimeter mer än den var på kvällen på torsdagen den tolfte.

Jag ringer till Norrköpings stadsbibliotek när klockan är 08.03 på morgonen och frågar om det möjligtvis är så att de har öppet sitt "norrköpingsrum" även på lördagar så att jag kan förflytta min hetsresa till norrköping en dag framåt i tiden. Det har de. Varpå jag strular tillbaka till sängen och blundar hårt i närmre fyrio minuter och sen sätter jag på klockradion. En alldeles fantastisk natt har det varit och jag som varit så superspeed vid läggdags och omöjlig kunna sova går upp och knäcker en alldeles helt fantastisk Valerina natt (eller var det två) runt ett och sover sen som en banan med saliv hängande långt ur mungipan och drömmer att jag är på beachen med mmö och större delen av mallewalls familj och att vi badar och att det är alldeles fantastiskt. Vaknar sen, vänder mig om och drömmer att jag befinner mig på min egen bröllopsmiddag där det finns precis hur många spritsade marsipanrosor i vitt framhållna på fat som man bara kan önska sig.

Men i övrigt blir ingenting gjort på c-uppsatsen.

"Det är världens varmaste dag idag" ropar jag i köket när jag kommer in efter första gången och tagit en runda och fotograferat blommor med makrot aktiverat på hysterisk närbild i skogen. Inte för att jag upplevt det så, men för att de sa så, typ så, på ovannämnda radio.
Jag skulle läst litteratur idag. Fortfarande är "oläst"-högen markant högre än "läst"-högen, för lite ordning är det på mig. Kanske åtta böcker har jag kvar (minst). De har jag packat ner i resväskan till norrköping och sedermera linköping. För idag har jag ju inte läst nåt. Och ringt nåt har jag inte gjort heller. Eller, jo ju, lite. Ur led är tiden och åt helvete med allt! Idag var det världens varmaste dag!
 
 


Tacksamhet.

Som jag längtat. Som jag längtat. Som jag längtat. Som jag längtat i nära på två och halvt år och nu är det dags. Idag höll jag på att ta det första skoptaget. Idag stod jag med byxorna uppknäppta i midjan och sträckte mig högt upp mot himlen och skåpluckorna precis under taket. Det var dags att riva ner den gigantiska väskan där inne. Den gigantiska väskan som är så gigantisk att den får ha ett eget skåp. Idag hade jag kunnat fylla den. Fylla den med skräp och pjott och sådant som ligger allra längst in i skåpen och sådant som jag inte har någon aning om över huvud taget varför jag någonsin ska behålla det. Något tidigt, kan det tänkas, jag som precis lämnat in mitt 85e poäng på programmet Journalistik och multimedia på Södertörns högskola. För visst är det trettiofem kvar. Trettio om jag bara kunde göra den där satans jävla sköna resten och om jag inte hade kört precis som 27 andra i min klass på den där patetiskt hemska allmänbildningstentan. Ja, jag SKA lära mig vilka länder som gick med i EU vilka år!


Men sen är det ju bara det där ex-jobbet kvar till hösten. Som jag redan teamat upp mig inför och bestämt ämne och alles. Rock'n'roll! Och lilla c-uppsatsen som jag verkar bli alldeles ensam på och som ligger som gråa, små-grå idéceller nära bakhuvudets skallben. Som redan har fått 18 mejl ivägskickade i sitt namn. Och som får en racerstart på måndag. I morgon. Och de tio sista-sista allrasista poängen är ju som bekant praktik och den kan ju göras i slitna, gamla skåne. Och två tidningar i kontakt med har jag varit där nere på plats. Och en av dem sa "Vi är nyfikna på Södertörn" och då blev jag glad.


Men idag när det är så nära, när handen och kroppshyddan 1 och femtioåtta är på sin allra mest utsträckta längd, slår det tillbaka. Och som jag längtat och längtat och som jag gråtit. Idag med handen ovanför huvudet och skåpdörr mot bröstet stannar jag upp och drar tillbaka. Reträtt, som en mask med alla segment. Och sen säger magen "Aj".


Och såklart vill jag inte då. Villrådigt tittar jag på sängkläderna som ligger hoprullade som ska ner och understället som jag köpte för 300 spänn och som jag utan förvåning möjligtvis aldrig kommer att använda igen i hela mitt liv. Sköljer med blicken över alla de fantastiska skivorna och biter mig i läppen. När jag står där och varit på väg och ångrat exploderar stockholm i en fantastisk sockerbomb av solsken och värme och sl och fantastiskt och odenplan och plattan och rålambshovsparken och söders höjder och gärdets rastarhundar och tågen och vattnet och skönheten och värmen och hem alldeles utanför mitt fönster.


Kuratorn vill inte träffa mig mer. I retrospekt känner jag det lite som ett sånt misslyckande, när inte ens kuratorn vill träffa mig mer. Visst fan vill inte jag vara så fin att vi inte kan ha något att prata om. Men det är det som vi inte har. Den där sista, och andra, gången som jag är där. Och visst fan vet väl jag att jag visst väl kan ösa på och dra hela barndomssagan och missbruksförälder och helvete och död men inte vill jag gå dit. Inte bara för att jag och kuratorn ska ha något att prata om. För det som jag kom i ärende till kuratorn med, ja, det har hon ordnat. Jag går dit och sitter ner en timme och gråter hysteriskt utan uppehåll i en timme och med silver och guldtråd och ypperlig visdom och skönhet, ordnar hon saker för mig. Och löser upp knuten som bott och briserat i mitt bröst i två och ett halvt år och flyttar fokus och säger "Det verkar såhär..." och "Man kan ju tänka såhär..."


"Det verkar som att du mår ganska bra" säger hon. När jag suttit där i en kanske trettiofem minuter denna gången och inte gråtit en skvätt men pratat med tjock I-am-talking-about-serious-shit-röst och inte rört lambiförpackningarna på det vad jag minns det som trekantiga bordet med rundade hörn. Jag nickar bara dumt. "Vi kanske inte behöver boka någon ny tid" säger kuratorn med blommiga träskor och jag älskar kuratorn som ingen annan och jag är så jävla tacksam för alla mina vänner som läser till socionomer och som kommer att sitta sådär och vara sådär fantastiskt visa och bara lösa och vrida och säga "Man kan ju tänka såhär..."
Jag säger till kuratorn som jag känner. Jag säger att jag är så fantastiskt imponerad och att jag är så fantastiskt tacksam och att jag är så fantastiskt imponerad av hennes sätt att bara ordna och lösa och kanske har hon räddat mitt liv och jag vill ge henne en blomma. Men hon vill inte träffa mig mer.


Jag sätter en rubrik på det där som hon säger den där andra gången. Den gången då jag inte gråter men battlar med det hela tiden men vill inte och vill visa att jag är glad och att jag kan vara glad. Vi pratar löst om saker men det är inte way så illa saker som gången innan.
"Tacksamhet" sätter jag som rubrik och ingress på det som hon säger den andra gången som jag är där.
Ingen ångest. Inga ombildande tankar. Hon verkar nästan frågande till mina tankar som jag har och det är så tydligt att jag tänker fel och när hon upprepar det jag sagt med sin intonation hör jag hur jävla korkat det låter och då förstår jag att det är jag som har fel. Och så säger hon "Men man kan ju tänka såhär..." och då suddas det där onda ut och jag vet att jag måste skärpa mig och tänka annorlunda och att man faktiskt kan göra så. Och att man inte måste vara på sin vakt och göra det som står och att man bara kan känna efter vad man själv egentligen vill och hur man egentligen vill ha det och skita i allt annat och köra på det och antagligen är hon en propagandakärring utsänd av staten som hatar stadsinvandrare och inte tänka. Så. Mycket.


"Tacksamhet". Tacka och ta emot. Och hur hade jag tänkt om man hade bytt rollerna och jag hade fan inte varit nöjd då heller och fuckat upp det då med. Man måste bara försöka tacka och ta emot. Vara glad för det som finns och det som jag har. Plocka det som finns och det som erbjuds mig och slåss för det som jag vill ha. Ingen misstänksamhet. Ingen korruption. Inga baktankar, satan och själsliga självmord. Ingen ångest.


Jag backar bakåt från skåpen och står med den tjockare överläppen djupt in i munnen och handen darrar och skåpet är oöppnat. Solen och skönheten ligger på från väst och skiner på mina ben och jag har vattnat blommorna som piggt vänder sig mot vårsolen så jag får vrida på dem varje dag. Den där rutan som sprack som de aldrig kom och lagade och det ligger en almanacka och väska och strumpor och ett ikeamåttband i papp på mattan som jag tycker så mycket om och som en gång var min brors. Jag skulle packa idag. Och göra den där uppgiften för att få de där fem poängen som jag har gjort. Och söka det där sommarjobbet. Det är söndag och solen går ner över ljusen och plastblommorna och jag tänker på tacksamhet och "Ingen ångest". Men väskan får ligga kvar för idag.


RSS 2.0