Husmorstips.

Jag har ställt en kinaskål med ättika i mitt skåp som jag köpte på blocket. Det är ljust och fint och lite countrylife, pittoreskt. Det skulle vara ett "toalettskåp" stod det i annonsen. Det förstod inte jag vad det betydde. I alla fall åkte Mmö och jag och handlade det i snöstörmen. Jag hade prutat hundra kronor. Vi fick gå upp på deras vind och så bar vi ner klabbet, betalade, och åkte därifrån.

Det blev jättefint i lila rummet! Jätte-jättefint! Jättebra, gjorde det sig. Det är mycket petit och passade som en handske mot väggen. Men det luktade lite funky. Lite ...funky. Kanske för att det stått och klämt uppe på deras vind? Kanske för att det stått i bajsbaciller och åmat sig i badrummet hos någon tok nu när det var ett toalettskåp. Eller hette det egentligen toalettskåp? Ja, för inte badrumsskåp, det är ju något helt annat.

Jag ringde till min mormor. Jag ville ha lite husmorstips. Jag brukar ringa henne när jag behöver det. Jag hade kunnat ringa morsan också, men mormor är lite mer hardcore. Plus att hon har en sådan jävla skön skitsamma-mentalitet, som är väldigt avslappnande. Jag berättade om mitt skåp som luktade lite funky. Mormor funderade lite. Sen tyckte hon att jag skulle gnugga in varenda yta i skåpet med citron. Det tyckte jag lät lite konstigt.

"Men kan man inte ställa dit lite sån därn ättika eller nåt då?" hjälpte jag mormor lite på traven, för jag kan också vara lite husmor. För det var det som jag hade tänkt att hon skulle säga från början när jag ringde. Jag ville bara dubbelkolla. Jag ville inte göra bort mig och ställa in vinäger eller någon skit.

Det kunde man, sa hon. Ättika kunde man köpa i en vanlig mataffär. Vid senapen, typ, brukade de förvara ättikan.
Jag hade ingen aning. Jag har verkligen aldrig handlat någon. Jag tänkte nog gå ner på beijers byggmaterial eller nåt, jag menar, vad är ättika för något?

Så nu står det där. En lite kinaskål made for rice and flies till en tredjedel fylld med ättika. Good old fashioned ättika. Jag har dörrarna bara lite öppna så att syre ska komma in och ättikan ändå inte tränga sig allt för långt ut. Jag vet inte hur länge den ska stå där, men det blir hur bra som helst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0